Så hittar mina kunder mig

Många undrar hur jag som enskild hantverkare gör för att få uppdrag.
Ett vanligt sätt är att jag har kontakter med andra hantverkare. Någon kanske får i uppdrag att bygga ett garage, och då tar de in mig som underentreprenör för att fixa uppfarten. Ibland kan det röra sig om större husbyggen eller renoveringar, ofta anlitar då kunden en huvudman, kanske en större byggfirma, som sedan handplockar de olika kompetenserna. Jag får sköta markstenen, en målare kör fasaden, och en badrumshantverkare för badrumsrenovering eller badrumsbygget.
 
 
Sätt nummer två är att jag blir direktkontaktad av privatperson eller ett fastighetsbolag, eller ibland olika former av bostadsföreningar eller samfälligheter som antingen fått min plattläggar-tjänster rekommenderade till sig eller som hittat mig på Nätet, i en katalog, eller på annat sätt. 
 
För att bidra till att jag syns och finns på Nätet brukar jag försöka registrera mig på olika hemsidor som listar byggfirmor, hantverkare och dylikt, såsom Byggkontakt och andra sidor med inriktning på att förmedla bygg och hantverkartjänstar mellan entreprenör och kund.
 
men det bästa jag kan göra som plattläggare tror jag helt enkelt är att göra ett bra jobb och att ta mina kunders frågor och synpunkter på allvar. Då kommer de tala gott om mig och jag kommer få fler nya kunder som vill att jag lägger plattor åt dem.
 
 

Tillbyggnad, uterum samt fönsterbyte

Jobbar i veckan på ett kul projekt. Jag lägger marksten på en ny uteplats som hör till en rätt stor tillbyggnad på ett fritidshus. Samtidigt passar ägaren på att måla om hela sitt hus och sätter in nya fönster över allt. 
Själva tillbyggnaden blir två nya rum och på torsdag ska de installera fönster där, sådana där energisnåla fönster som bevarar värmen bra.

Karmen på dessa fönster är av aluminium på utsidan och trä inuti, ganska smart lösning. "Det bästa av två världar" :)
 
Dessutom blir det även ett takfönster samt terrassmarkis ut över den nya stenlagda uteplatsen. Ska bli kul att se när allt är klart!

RSS 2.0