Förberedelser för marksten och stenplattor

En viktig detalj som många tomtägare glömmer när de anlitar plattläggare är att förarbetet måste vara gediget, oavsett vilket jobb man ska göra. Särskilt vid större jobb sumpar många viktiga förberedelser och tror att exempelvis grävning ska ingå när man anlitar någon för att lägga marksten.

Därför är det viktigt att förbereda sig noga. Kontrollera vad somv erkligen ingår i offerten, och satsa på att hyra grävare för att förbereda större markjobb som kräver grävarbete. Är det omfattande markjobb som dränering eller jobb på husgrund kan du iskallt räkna med att grävning kommer att behövas.
Satsa också alltid på att ta in flera offerter från grävarna, då kan du matcha deras priser och spara pengar!
Hyra grävare

Vad är rimligt att betala för plattläggare och hantverkare?

den kanske vanligaste frågan folk ställer när de ska hitta en plattläggare eller hantverkare i allmänhet är vad som är rimligt att betala. Det enkla svaret på den frågan är allt mellan 100 och 1000 kr i timmen!

Saken är att man helt enkelt oftast får vad man betalar för. Visst kan man ta det svart eller hitta en plattläggare/hantverkare som inte har alla certifikat, då kan du säkert komma undan med 100-200 kr/timmen, med lite tur kanske också ett ok utfört arbete. Men vill man vara på den säkra sidan är det alltid klokast att betala normal för hantverkare timpris (bra guide via länken).
Vill man hitta de allra bästa hantverkarna eller plattläggarna, de som tillhör toppskiktet inom sitt område, ja då får du oftast räkna med att punga ut extra mycket, mer än genomsnittligt timpris. Precis som med det mesta här i världen får man vad man betalar för.
Mitt råd är att aldrig snåla om det gäller ett viktigt jobb. Handlar det om ett mindre jobb som få kommer se, då kanske man kan gå på första bästa billiga, men annars är det nog alltid smart att hitta hantverkare som kan det de behöver kunna och som inte är osannlikt billiga. Är det för bra för att vara sant... Och så vidare.

Hitta rätt plattläggare billigt

Ett bra tips för dig som letar plattläggare billigt är att alltid höra med minst vå, och helst fler, olika plättläggare. Billigt pris är givetvis en sak att leta efter men då ökar dessutom chansen att du hittar den plattläggare som bäst förstår just dina behov.
Ett sätt att hitta plattläggare billigt som kan lägga marksten är att klicka på länken som leder till en kostnadsfri offerttjänst utan köptvång. Då slipper man själv ringa runt och jag och kan fokusera på att matcha de olika offerter man får, och kanske också sätta sig själv i en bättre förhandlingssits.
Mycket nöje och trevlig marksten!

RSS 2.0